ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ BOTOX ΣΕ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

28 2017 0
ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ BOTOX ΣΕ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Είναι πλέον γεγονός ότι ο αριθμός ατόμων ηλικίας 20-30 ετών τα οποία επιλέγουν να προβούν σε neuromodulator injections ολοένα και αυξάνεται. Η επιλογή αυτή, τις περισσότερες φορές, δεν οφείλεται στην ύπαρξη ρυτίδων στα πρόσωπά των νεων, αλλά στην αποφυγή μελλοντικής απόκτησης αυτών σκοπεύοντας στη διατήρηση της νεότητας του προσώπου τους.

Σύμφωνα με το American Society for Aesthetic Plastic Surgery, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ 2011 και 2015 παρατηρήθηκε μία αύξηση στις θεραπείες Botox της τάξεως του 41 τοις εκατό. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την έρευνα της American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery η οποία μιλάει πλέον για μία τάση ανάμεσα στους νέους κάτω τον 30 να καταφεύγουν σε θεραπείες “προληπτικού Botox”.

Πιο συγκεκριμένα, η βουτιλινική τοξίνη, γνωστή με το εμπορικό όνομα Botox, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές κοσμητικές επέμβασεις που αποσκοπεί στην παροδική αποδυνάμωση συγκεκριμένων μυών του προσώπου ή του τραχήλου, που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των «δυναμικών» ρυτίδων ή ρυτίδων της έκφρασης. Ο μηχανισμός δράσης του botox είναι το μπλοκάρισμα της αγωγής των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς στους οποίους γίνεται η έγχυση. Το botox σε νεαρές ηλικίες παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως αποφυγή εμφάνιση ρυτίδων εξαρχής καθώς και μακροχρόνια βελτίωση των ήδη υπάρχουσων ρυτίδων όσον αφορά το βάθος και το μήκος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο πανομοιότυπα δίδυμα. Η μία αδερφή έκανε θεραπεία botox για μια σειρά ετών, ενώ η άλλη δεν έκανε ποτέ. Τα φωτογραφικά αποτελέσματα έδειξαν οτι η δίδυμη που ακολούθησε τη θεραπεία έδειχνε νεότερη από την αδερφή της.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που επιλέγουν το “προληπτικό Botox”, αλλά υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό νέων αντρών που ενδιαφέρεται αντίστοιχα στη διατήρηση της νεότητας και της φρεσκάδας της επιδερμίδας του.

Για τα νεαρά άτομα που αποφασίζουν να λάβουν αντιγηραντικές θεραπείες botox συνιστάται να αποφεύγονται οι υπερβολές, να ακολουθούν εξατομικευμένες θεραπείες και να τοποθετούν μικρή ποσότητα ενέσιμου υλικού, προσαρμοσμένη πάντα στις ανάγκες τους. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός που θα επιλέξουν οφείλει να επιδιώξει ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς φυσικά να επηρεάσει τα χαρακτηριστικά και την αρμονία του προσώπου. Έτσι ώστε ένας τρίτος δύσκολα να καταλάβαινε ότι έχει γίνει παρέμβαση από έναν πλαστικό χειρουργό.

Φυσικά πάντα, προτού κανείς προβεί σε τέτοιου είδους αισθητικές επεμβάσεις αντιγήρανσης  οφείλει να συνετιστεί με απλούστερους τρόπους βελτίωσης της επιδερμίδας του. Για το λόγο αυτό συνίσταται προσοχή στις ηλιακές ακτινοβολίες, αποφυγή του καπνίσματος, υιοθέτηση μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής για τη λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών που καθυστερούν την πρώιμη γήρανση του δέρματος.

 

Βασισμένο στο ακόλουθο άρθρο εδώ

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave