Αυξητική Μαστοπλαστική

11 2020 0
Αυξητική Μαστοπλαστική

Αυξητική Μαστοπλαστική: Ενθέματα ή Λίπος;

Η αυξητική μαστοπλαστική είναι η πιο συχνή επέμβαση Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής. Τα τελευταία 15-20 χρόνια τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη έρχεται πρώτη σε συχνότητα. Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την χρήση λίπους για την αύξηση του μεγέθους των μαστών. Παραδοσιακά χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης για τον λόγο αυτό.

 

Αυξητική Μαστοπλαστική με Ενθέματα

Η χρήση ενθεμάτων είναι πολύ παλιά μέθοδος. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980 υπήρξαν αμφιβολίες για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης. Έγιναν τότε στις ΗΠΑ εκτεταμένες μελέτες για το πόσο η χρήση τους είναι αθώα ή κατά πόσο μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του μαστού.Μετά από 15 χρόνια μελετών διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ενοχοποίηση της χρήσης ενθεμάτων σιλικόνης όσο αφορά τον καρκίνου του μαστού.Από το 2004 τα ενθέματα σιλικόνης(κάποια από αυτά) έχουν έγκριση για χρήση και από το FDA και χρησιμοποιούνται πλέον και στις ΗΠΑ. Όσο αφορά την χρήση τους σε άτομα με νόσους του συνδετικού ιστού και εκεί υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η αυξητική μαστοπλαστική με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης μπορεί να γίνει κανονικά.

 

Αυξητική Μαστοπλαστική με Λίπος

Η χρήση λίπους στην αυξητική μαστοπλαστική είναι μια μέθοδος σχετικά καινούργια. Χρησιμοποιεί το λίπος του ίδιου του οργανισμού (αυτόλογος ιστός) για αύξηση μεγέθους. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρησιμοποιείται ετερόλογος ιστός (ενθέματα) κάτι που σε πολύ κόσμο έχει ιδιαίτερη απήχηση. Με τρόπο ανάλογο με αυτόν της λιποαναρρόφησης συλλέγεται ο λιπώδης ιστός και στην συνέχεια με διάφορες τεχνικές επεξεργασίας επανατοποθετείται στην περιοχή των μαστών για αύξηση του μεγέθους.

Παρά την εκτεταμένη μελέτη γύρω από την χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και η ασφάλεια της μεθόδου, η ιδέα της χρήσης ιστού από τον ίδιο τον οργανισμό αντί για κάτι “ξένο” είναι πολλές φορές πιο εύκολα αποδεκτή από κάποιες γυναίκες. Μπορεί όμως να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που θα μπορούσε να αντικαταστήσει την χρήση σιλικόνης; Η απάντηση είναι πως δεν μπορεί να γίνει αυτό διότι η ποσότητα λίπους η οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι μικρή και δεν μπορεί να μας δώσει τον όγκο που χρειαζόμαστε.Η μισή περίπου ποσότητα λιπώδους ιστού απορροφάται από τον οργανισμό και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές δεν είναι ικανοποιητικό.

Σε λίγες μόνο περιπτώσεις όπου έχουμε αρκετό λιπώδη ιστό και οι απαιτήσεις για αυξητική μαστοπλαστική είναι μικρές μπορεί να γίνει χρήση λιπώδους ιστού αντί για ενθέματα σιλικόνης.

 

➡️ Δείτε εδώ φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών αυξητικής μαστοπλαστικής ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ.

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave