Close up-Στήθος

7 2015 0
Close up-Στήθος

Αυξητική Στήθους

Ποιοι είναι οι λόγοι που συνήθως οδηγούν μια γυναίκα στην αυξητική στήθους;

Το ψυχολογικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα πολύ μικρό στήθος, η απώλεια του όγκου του στήθους μετά από την εγκυμοσύνη, η διαφορά στο μέγεθος μεταξύ των δύο μαστών, η μείωση του στήθους μετά από απώλεια βάρους, καθώς επίσης μπορεί να αποτελεί λύση σε κάποιες περιπτώσεις αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή.

Είναι εύκολη επέμβαση;

Ναι, είναι εύκολη επέμβαση. Γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες. Η πρόθεση σιλικόνης μπορεί να τοποθετηθεί στο στήθος μέσω τομής στην πτυχή κάτω από το στήθος ή μέσω τομής γύρω από τη θηλή ή στη μασχάλη.Μετά την τομή, ο χειρουργός παρασκευάζει τη θήκη όπου θα τοποθετηθεί η πρόθεση σιλικόνης. Η θήκη αυτή μπορεί να είναι είτε κάτω από το μαζικό αδένα (μαστό) είτε κάτω από το θωρακικό μυ. Ο ασθενής νοσηλεύεται συνήθως για 1 ημέρα. Μετεχγειρητικά συνήθως υπάρχει πρηξίμο και μελανιές στην περιοχή, τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από 7 περίπου ημέρες και στο γυμναστήριο 1 μήνα μετά.

Πώς αποφασίζεται το μέγεθος του ενθέματος σιλικόνης που θα χρησιμοποηθεί;

Λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές προτιμήσεις της γυναίκας, την εμφάνιση των υπαρχόντων μαστών και τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται στο στήθος, δίνονται στην υποψήφια μια σειρά ειδικών ενθεμάτων για να δοκιμάσει και να αποκτήσει έτσι μια κατά προσέγγιση εικόνα του μετεγχειρητικού αποτελέσματος. Ορίζεται το χειρουργικό πλάνο (θέση τομής, θέση ενθέματος, τύπος ενθέματος) και ακολουθεί συζήτηση σε φωτοφραφίες πριν και μετά το χειρουργείο παρόμοιων περιστατικών.

Είναι ασφαλή τα ενθέματα σιλικόνης, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τα P.I.P ενθέματα;

Είναι ασφαλή και έχει αποδειχθεί με μελέτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική ότι δεν ενέχουν κίνδυνο ούτε ανάπτυξης καρκίνου του μαστού ούτε νόσων του κολλαγόνου. Όσον αφορά τα PIP ενθέματα, (στην Ελλάδα δεν είχαν χρησιμοποηθεί ευρέως, παρά μόνο σε περίπου 40 περιστατικά) είχε χρησιμοποιηθεί βιομηχανική γέλη σιλικόνης και όχι ιατρική, κάτι για το οποίο φυσικά δεν είχε πάρει έγκριση η εν λόγω εταιρεία και γινόταν εν αγνοία των γιατρών που τα χρησιμοποίησαν.

Είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα ενθέματα κάποια στιγμή στη ζωή της γυναίκας;

Όχι με την έννοια ότι όλα τα ενθέματα θα πρέπει να αντικατασταθούν υποχρεωτικά μετά από κάποια χρόνια. Άλλωστε οι περισσότερες εταιρίες σε περίπτωση αυτόματης ρήξης του ενθέματος παρέχουν εγγύηση δωρεάν αντικατάστασης εφ’όρου ζωής. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει τα ενθέματα που έχει στο σώμα της, παίρνοντας από τον πλαστικό χειρουργό της τους σειρειακούς αριθμούς των ενθεμάτων που χρησιμοποιήθηκαν.

Έχει επηρεαστεί η αυξητική στήθους από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

Ο απόλυτος αριθμός των κατά έτος επεμβάσεων έχει σαφώς μειωθεί, σύμφωνα και με τα στοιχεία των εταιρειών πώλησης ενθεμάτων. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί στατιστικά τη συχνότερη αισθητική επέμβαση σε γυναίκες ηλικίας 18-40 ετών.

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave