Eφαρμογές Πλαστικής Χειρουργικής

7 2015 0
Eφαρμογές Πλαστικής Χειρουργικής

Εφαρμογές Πλαστικής Χειρουργικής

Οι εφαρμογές Πλαστικής Χειρουργικής αφορούν την άμεση επίλυση αισθητικών αλλά και λειτουργικών προβλημάτων και σε κάθε περίπτωση εμμέσως επιδρούν στην ψυχολογία των ασθενών. Στις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις ανήκουν η Αυξητική Στήθους, η  Κοιλιοπλαστική, η Ρινοπλαστική και η Λιποαναρρόφηση.Η Αυξητική Στήθους γίνεται μόνο με χρήση ασφαλέστατων- εγκεκριμένων(FDA approved) ενθεμάτων και μετά από προσεκτική ανάλυση.Η τεχνική της Ρινοπλαστικής στην πλοιοψηφία των περπτώσεων είναι η ανοικτή Ρινοπλαστική, μέθοδος η οποία γίνεται κυρίως στην Αμερική (όπου και έγινε η αντίστοιχη εκπαίδευση μας) και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα μιας και επιτρέπει πληθώρα επιλογων κατά την διάρκεια του χειρουργείου.Η επίσης πολύ δημοφιλής επέμβαση της Λιποαναρρόφησης είναι μια μέθοδος απώλειας του τοπικού πάχους και όχι μια μέθοδος αδυνατίσματος, ενώ η Κοιλιοπλαστική γίνεται συνήθως όταν υπάρχει περρίσεια δέρματος (ή και λίπους) μετά από απώλεια βάρους η κύηση. Ανόρθωση στήθους,Μειωτική στήθους,Μεταφορά λιπώδους ιστού είναι κάποιες ακόμα επεμβάσεις για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον.Σε κάθε επέμβαση κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια και η ισορροπία στο αισθητικό αποτέλεσμα.
 

Δημοφιλείς επεμβάσεις και υπηρεσίες αισθητικής χειρουργικής

Στο ιατρείο εφαρμόζεται επίσης μια μεγάλη γκάμα ιατρικών υπηρεσιών αισθητικής, με δημοφιλέστερες όσες αφορούν την αντιρυτιδική θεραπεία και τις ποικίλες εφαρμογές των laser. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερα διαδεδομένες για την αντιμετώπιση των αισθητικών ατελειών του προσώπου είναι οι εφαρμογές του  Botox και των Δερματικών εμφυτευμάτων (fillers).  Ο μηχανισμός λειτουργίας του Botox βασίζεται στην παροδική αποδυνάμωση των μυών από την δραστηριότητα των οποίων προκαλούνται οι ρυτίδες. Η εφαρμογή γίνεται κατά κύριο λόγο στις ρυτίδες έκφρασης, στο μέτωπο, στην περιοχή μεταξύ των φρυδιών, γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας»). Το Botox δρα εξομαλύνοντας τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά, εμποδίζοντας τον σχηματισμό νέων στις προαναφερθείσες περιοχές, γι’αυτό αποτελεί μια θεραπεία που προτιμούν και άτομα νεότερης ηλικίας.

Τα fillers, με δημοφιλέστερο το υαλουρονικό οξύ, είναι άλλο ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό «όπλο» για την αντιμετώπιση (το γέμισμα) των ρυτίδων και άλλων αισθητικών ατελειών Οι δύο αυτές θεραπείες χαρίζουν ένα άμεσο και φυσικό αποτέλεσμα, γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά, είναι σχεδόν ανώδυνες και προσφέρουν μεγάλο βαθμό ικανοποίησης στους ασθενείς,  αρκεί βέβαια να εφαρμόζονται αποκλειστικά από ειδικούς ιατρούς που χρησιμοποιούν κορυφαίας ποιότητας εγκεκριμένα υλικά για τις συγκεκριμένες εφαρμογές.
Άλλες δημοφιλείς μη επεμβατικές εφαρμογές που συμβάλουν στη λείανση, τη λάμψη και τη σφριγηλότητα του δέρματος, αποτελούν τα Peelings, η Μεσοθεραπεία και η Μικροδερμοαπόξεση. Τα Peelings στοχεύουν στην αναγέννηση του δέρματος και στη βελτίωση του χρώματος και της υφής του, μέσω της ελεγχόμενης απολέπισης των ανώτερων δερματικών στιβάδων. Ταξινομούνται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθειά, ανάλογα με το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση δερματικών βλαβών όπως ρυτίδες και πανάδες που οφείλονται στη φωτογήρανση ή ουλές ακμής. Η εφαρμογή τους ενδείκνυται τους χειμερινούς μήνες καθώς απαιτείται η αποφυγή της έκθεσης σε ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία για 3 μήνες μετά τη θεραπεία. Η Μεσοθεραπεία συνίσταται στην έγχυση υαλουρονικού οξέως και βιταμινών στο δέρμα με στόχο κατά κύριο λόγο τη βαθειά θρέψη και ενυδάτωσή του και κατά δεύτερο λόγο, την σύσφιξή του.

Άλλη διαδεδομένη μη επεμβατική μέθοδο για την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και την αναζωογόνησή του,είναι η μικροδερμοαπόξεση με την βοήθεια μικροκρυστάλλων οξειδίου του αλουμινίου,λειαίνοντας το δέρμα και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Τέλος, όλο και περισσότερα άτομα στρέφονται στα laser αποτρίχωσης για τη μόνιμη αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, η οποία είναι εφικτή εάν καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περιοχή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου (π.χ. πάχος και χρώμα τρίχας, φωτότυπος δέρματος κ.α.). Επειδή υπάρχουν διαφορετικά είδη laser τα οποία διαφέρουν ως προς την αποτελεσματικότητα και το βαθμό ενόχλησης που προκαλούν κατά τη διάρκεια των συνεδριών, καλό θα είναι τα ενδιαφερόμενα άτομα να είναι ενήμερα για το αν η θεραπεία στην οποία θα  υποβληθούν πρόκειται να γίνει με τους πιο σύγχρονους τύπους laser αποτρίχωσης.

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave