Κυτταρίτιδα

31 2015 0
Κυτταρίτιδα

Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης?

Η κυτταρίτιδα αποτελεί το πιο συχνό πρόβλημα (αισθητικής φύσης) για το οποίο οι γυναίκες ζητούν βοήθεια από ειδικούς (Πλαστικούς χειρουργούς, Δερματολόγους, ινστιτούτα αισθητικής κτλ.), παγκοσμίως.

Η παθοφυσιολογία της δεν είναι γνωστή και ως εκ τούτου δεν έχει βρεθεί έως τώρα η απόλυτη μέθοδος αντιμετώπισης της. Παρόλα αυτά έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με τις αιτίες που προκαλούν κυτταρίτιδα και πολλά βήματα όσο αφορά την βελτίωση της.

Παράγοντες πού έχουν σχετιστεί με την εμφάνιση της είναι κληρονομικοί, κακή διατροφή, καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης, ορμονικές διαταραχές, αύξηση λιπώδους ιστού.

Η φύση της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι αγγειακή-οιδηματώδης, δομική (από αλλοιώσεις της αρχιτεκτονικής δομής της περιοχής) και λιπώδης (από αύξηση του λιπώδους ιστού της περιοχής).

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Σε αυτούς τους μηχανισμούς στηρίζονται και οι σημερινές προσπάθειες αντιμετώπισης της. Συνδυασμοί θεραπειών μεσοθεραπείας (έγχυση ουσιών που βοηθούν τόσο στην λιπόλυση όσο και στην αγγειακή βελτίωση και στην βελτίωση του συνδετικού ιστού της περιοχής) με χρήση Laser για σύσφιξη του δέρματος σε μια σειρά συνεδριών βελτιώνουν την εικόνα. Όταν οι θεραπείες αυτές συνδυάζονται με αποφυγή των παραγόντων που σχετίζονται με εμφάνιση της κυτταρίτιδας τα αποτελέσματα είναι σαφώς καλύτερα.

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave