Μύθοι για την Πλαστική Χειρουργική

7 2015 0
Μύθοι για την Πλαστική Χειρουργική

1. «Τα αποτελέσματα των αισθητικών επεμβάσεων δείχνουν αφύσικα»

Η Πλαστική Χειρουργική έχει ως στόχο να δώσει αποτελέσματα που από αισθητική άποψη φαίνονται φυσικά, με την προϋπόθεση ότι κάθε μέθοδος- επεμβατική ή μη- τελείται από καταρτισμένους, ειδικούς ιατρούς (πλαστικούς χειρουργούς). Ωστόσο υπερβολές και παραδείγματα προς αποφυγή υπάρχουν, όμως αυτά συνήθως οφείλονται είτε στο ότι έχουν εφαρμοστεί μέθοδοι πλαστικής χειρουργικής από μη ειδικούς ιατρούς, είτε επειδή ο ιατρός λανθασμένα επέλεξε να ακολουθήσει αδιακρίτως τις υπερβολικές απαιτήσεις του ασθενή. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε η επιλογή πλαστικού χειρουργού είναι σε κάθε περίπτωση ένα θέμα πρωτίστης σημασίας.
 

2. «Η Πλαστική Χειρουργική είναι πάρα πολύ ακριβή»

Η Πλαστική Χειρουργική δεν αποτελεί μια πολυτέλεια που απευθύνεται σε μια «ελίτ». Χάρη στις νέες τεχνολογίες υπάρχουν πολλές μη επεμβατικές διαδικασίες και εφαρμογές που είναι προσιτές σε περισσότερα άτομα. Επίσης, η οικονομική κρίση είναι ένας επιπρόσθετος παράγοντας που ως γνωστόν συνετέλεσε στην μείωση των τιμών. Ωστόσο χρειάζεται να είμαστε επιφυλακτικοί στις πολύ χαμηλές τιμές και στις «υπερπροσφορές» γιατί συνήθως γίνονται εις βάρος της ποιότητας και κατ’επέκταση της υγείας.
 

3. «Οι ουλές φαίνονται»

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν τομές κι επομένως και ουλές. Οι καταρτισμένοι πλαστικοί χειρουργοί όμως, ως ειδικοί για το αισθητικό αποτέλεσμα, προσπαθούν ώστε αυτές είτε να μην είναι άμεσα ορατές είτε να είναι οι ελάχιστες δυνατές σε οποιαδήποτε διαδικασία. Για παράδειγμα, στη λιποαναρρόφηση οι τομές είναι μόλις μερικών χιλιοστών ή στην κοιλιοπλαστική γίνονται σε περιοχές που καλύπτονται από το εσώρουχο ή το μαγιό.
 

4. «Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος αδυνατίσματος»

Η λιποαναρρόφηση δεν αντικαθιστά ούτε αποτελεί εναλλακτική λύση για δίαιτα ή άσκηση. Είναι μια επέμβαση με την οποία αφαιρείται λίπος από περιοχές που δεν ανταποκρίνονται σε παραδοσιακές μεθόδους απώλειας βάρους-άσκησης. Αν μετά την επέμβαση πάρουμε βάρος ανεξέλεγκτα, φυσικό είναι να παχύνουμε.
 

5. «Εφόσον είναι γιατρός σημαίνει ότι γνωρίζει από εφαρμογές πλαστικής χειρουργικής»

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ποιος εφαρμόζει μεθόδους και τεχνικές πλαστικής χειρουργικής. Καλό είναι να απευθυνόμαστε σε πιστοποιημένους ιατρούς, πλαστικούς χειρουργούς που διαθέτουν όχι μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση αλλά και πραγματική εμπειρία στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Πηγή: ΑΙCPE

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave