ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΤΑΧΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ

3 2022 0
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΤΑΧΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ

Η ατυχία του να έχεις πεταχτά αυτιά δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος κατα τα σχολικά του χρόνια. Τα πειράγματα και οι κοροϊδίες μπορεί να διαρκέσουν καθόλη τη ζωή του. Για το λόγο αυτό, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση συχνά αντιμετωπίζουν μεγάλη ψυχολογική πίεση καθώς, όπως δηλώνουν, αισθάνονται δυστυχισμένοι, ανασφαλείς και ιδιαίτερα αμήχανοι όταν κάποιος τους κοιτάει.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Patient το 1-2% του συνολικού πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πεταχτά αυτιά του. Μάλιστα, το 59% αυτών παρουσιάζει οικογενειακό ιστορικό επιβεβαιώνοντας την κληρονομικότητα ως βασική αιτία ύπαρξης του προβλήματος.

Χαρακτηριστικά, πριν προβούν στην επέμβαση, οι ασθενείς συνηθίζουν να κρύβουν τα αυτιά τους είτε καλύπτοντάς τα, είτε με τα μαλλιά τους είτε με άλλα αξεσουάρ. Μετεγχειρητικά, η ψυχολογία τους αλλάζει. Πλέον αισθάνονται αρκετά άνετα και δε διστάζουν να δοκιμάσουν νέα κουρέματα και λουκ που θα τους τονώσουν και άλλο το ηθικό.

 

Η χειρουργική επέμβαση στο αυτί συνίσταται για τη διόρθωση:

α) Υπερβολικά μεγάλων αυτιών (macrotia)

β) Πεταχτών αυτιών

γ) Μίας αποτυχημένης προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης στο αυτί

 

Με την ωτοπλαστική μπορεί κανείς να διορθώσει τα προεξέχοντα αυτιά δίνοντάς τους το σχήμα που επιθυμεί και δένει αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπό του. Η χειρουργική αυτή επέμβαση γίνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά άνω των πέντε ετών. Η διόρθωση ή/και αφαίρεση τμήματος του χόνδρου των αυτιών γίνεται με τομές στο πίσω μέρος των αυτιών και τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως.

Μετεγχειρητικά ο/η ασθενής φορά έναν προστατευτικό επίδεσμο ο οποίος αφαιρείται μετά από μία εβδομάδα, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται σε 1 εβδομάδα, εκτός αν είναι απορροφήσιμα. Το τελικό, μόνιμο αποτέλεσμα γίνεται ορατό μετά από μερικές εβδομάδες, όταν δηλαδή θα έχει υποχωρήσει το πρήξιμο και οι εκχυμώσεις. Από εκεί και στο εξής ο ασθενής θα μπορεί να απολαμβάνει χωρίς κανένα πρόβλημα τη νέα του εμφάνιση.

 

Άκρως σημαντικό για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων είναι η επιλογή ενός ικανού και έμπειρου χειρουργού ο οποίος θα εμπνέει εμπιστοσύνη.

 

Για να δείτε το ιστορικό εικόνων των ασθενών της SYNERGY εισέλθετε στο ακόλουθο link.

 

 

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave