ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

3 2022 0
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η αφαίρεση λίπους και η απώλεια βάρους είναι δύο διαφορετικά θέματα και το καθένα επιτυγχάνεται με διαφορετικό τρόπο.

Για παράδειγμα, μπορεί να είστε σε θέση να χάσετε βάρος αλλά, σε ορισμένα σημεία του σώματος σας, να παραμείνουν περιοχές λίπους που δεν αποκρίνονται στις παραδοσιακές μεθόδους (προσεκτική διατροφή και άσκηση). Σε αυτή την περίπτωση η μέθοδος της λιποαναρρόφησης μπορεί να προταθεί ως μια σχετικά γρήγορη και λιγότερο επεμβατική διαδικασία για την απομάκρυνση του περίσσειου σωματικού λίπους.

 

Αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης

3 μήνες μετά από λιποαναρρόφηση πλευρικών τόξων

 

Τι κάνει η Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση θα αλλάξει τη σιλουέτα σας με την αφαίρεση του τοπικού λίπους που είναι συγκεντρωμένο σε επίμονα σημεία, ανθεκτικά σε μια υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση. Συνεπώς, τα ρούχα σας θα στρώνουν πλέον διαφορετικά και θα εφαρμόζουν καλύτερα πάνω στο σώμα σας.

 

-Η συγκεκριμένη επέμβαση αφήνει πολύ μικρότερα σημάδια/ουλές από άλλες χειρουργικές διαδικασίες καθώς γίνονται μικρές τομές, σε διακριτικά σημεία του σώματος για την αναρρόφηση του λίπους.

 

Σε σύγκριση με επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η κοιλιοπλαστική, η λιποαναρρόφηση έχει μικρότερη περίοδο νοσηλείας, αμεσότερη μετεγχειρητική εικόνα και ταχύτερο χρόνο επιστροφής στην εργασία.

 

Τι δεν κάνει η Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι η απάντηση σε όλες τις απογοητεύσεις του σώματός σας.

Αυτή η χειρουργική διαδικασία δεν επηρεάζει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Επιπλέον, δεν θα αποτρέψει το λίπος επ ‘αόριστον. Η εγκυμοσύνη, η ηλικία και η αύξηση του σωματικού βάρους μετά την επέμβαση μπορούν να αλλάξουν τα αρχικά αποτελέσματα.

Μετά την αφαίρεση του λίπους, το δέρμα σας μπορεί να χρειαστεί να σφίξει. Η λιποαναρρόφηση δε μεταβάλλει τη χαλαρότητα της επιδερμίδας σας. Αν έχετε καλή ελαστικότητα, το δέρμα σας θα προσαρμοστεί γρήγορα με το νέο σας σχήμα. Αν όχι, η περίσσεια του δέρματος μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά για να επιτευχθεί μια πιο σταθερή και επίπεδη σιλουέτα.

Μόνο το υποδόριο λίπος αφαιρείται με τη λιποαναρρόφηση. Το σπλαχνικό λίπος δεν αφαιρείται ούτε μειώνεται, καθώς βρίσκεται εντός του κοιλιακού τοιχώματος.

 

Αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης

3 μήνες μετά από λιποαναρρόφηση στην κοιλιά και στα love handles

 

Μία απλή μέθοδος για να ξέρετε αν έχετε σπλαχνικό λίπος 

Στους περισσότερους ανθρώπους, περίπου το 90% του σωματικού λίπους είναι υποδόρια, το είδος που βρίσκεται ένα στρώμα ακριβώς κάτω από το δέρμα. Αν πιέσετε την κοιλιά σας, το λίπος που αισθάνεται μαλακό είναι το υποδόριο λίπος. Το υπόλοιπο 10% – που ονομάζεται σπλαχνικό ή ενδοκοιλιακό λίπος – βρίσκεται βαθύτερα, κάτω από το κοιλιακό τοίχωμα.

Η ύπαρξη υπερβάλοντος σπλαγχνικού λίπους αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2, καρδιακής νόσου, μη-αλκοολικής λιπώδης νόσου του ήπατος, υψηλής πίεσης, καρκίνου, εγκεφαλικού επεισόδιο και Alzheimer.

 

Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός σας θα συζητήσει μαζί σας σε βάθος όλους αυτούς τους παράγοντες.

Μαζί του θα καθορίσετε τον καλύτερο συνδυασμό για την επίτευξη του στόχου σας έχοντας το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

➡️ Δείτε εδώ φωτογραφίες πραγματικών περιστατικών λιποαναρρόφησης ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ.

Αφήστε σχόλιο
©2015 Synergy | Powered by Stonewave