Αφαίρεση σπίλων-μορφωμάτων δέρματος

Υπηρεσία αφαίρεση σπίλων, πλαστικοί χειρούργοι, πλαστική χειρουργική,πλαστικοι χειρουργοι, synergy, Synergy, αφαίρεση σπίλων, αφαίρεση μορφωμάτων δέρματος, ελιές

Testimonials

Είχα μια ελιά στο μάγουλό μου για χρόνια και δεν έπαιρνα την απόφαση να την αφαιρέσω. Φοβόμουνα και λίγο. Τα εγγόνια μου άρχισαν να την πειράζουν και έτσι πήρα την απόφαση να επισκεφτώ τον πλαστικό χειρουργό που πήγαινε η κόρη μου. Η αφαίρεση έγινε με Laser και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Απορώ γιατί δεν το είχα κάνει εδώ και χρόνια.

Ελιές Σούλα Τ.

‘Ελιές’ δέρματος. Έλεγχος - Αντιμετώπιση

Υπηρεσία αφαίρεση σπίλων

Σπίλοι – Ελιές

Οι σπίλοι, ή πιο γνωστά ελιές του δέρματος είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων έχει από 1 έως και πάνω από 100 σπίλους στο δέρμα.

Να βγάλω τις «ελιές» ή να μην τις πειράξω?

Για να ξεκαθαρίσει αυτή η σύγχυση πρέπει να χωρίσουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες τους σπίλους. Αυτούς που πρέπει (Υπάρχει Ιατρικός λόγος-ένδειξη) να βγουν και αυτούς που θέλουμε να βγάλουμε για αισθητικούς λόγους (γιατί δεν μας αρέσει να τους βλέπουμε, μας ενοχλούν γιατί βρίσκονται σε σημεία τριβής κτλ.)

Στην 1η κατηγορία ανήκουν οι σπίλοι οι οποίοι έχουν κλινικά σημεία όπως ασυμμετρία ως προς το σχήμα, ασαφή όρια, δυσχρωμίες ή αλλαγές στο χρώμα, μεγάλη διάμετρο (>5mm) ή αύξηση μεγέθους, κνησμό, εξέλκωση κ.α. Επίσης υπάρχουν και παράγοντες κινδύνου όπως οικογενειακό ιστορικό Μελανώματος, ύπαρξη πάνω από 100 σπίλων, ανοιχτόχρωμο δέρμα, μάτια και μαλλιά, εμφάνιση εγκαυμάτων στην παιδική ηλικία κ.α. Όταν συντρέχουν κάποια από τα παραπάνω λέμε ότι υπάρχει λόγος (ένδειξη) για να αφαιρεθεί η «ελιά». Τότε πρέπει να επισκεφτούμε τον Δερματολόγο ή τον Πλαστικό Χειρουργό για να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει ανάλογα, τον σπίλο.

Στην 2η κατηγορία έχουμε τους σπίλους οι οποίοι δεν έχουν λόγο να αφαιρεθούν αλλά τους «βγάζουμε» για αισθητικούς λόγους. Η αφαίρεση των σπίλων για αισθητικούς λόγους είναι μια ασφαλής διαδικασία. Ο Πλαστικός Χειρουργός γνωρίζει τόσο τα κλινικά σημεία όσο και τους παράγοντες κινδύνου που καθιστούν έναν σπίλο ύποπτο για εμφάνιση Μελανώματος και τον αντιμετωπίζει ανάλογα. Αντίστοιχα γνωρίζει τους σπίλους αυτούς οι οποίοι είναι «αθώοι» και τους αντιμετωπίζει με την ανάλογη τεχνική.

Υπάρχουν δηλαδή διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης των σπίλων σύμφωνα με τα όσα προαναφέρθηκαν. Σε γενικές γραμμές η τεχνική αφαίρεσης «ύποπτων» για Μελάνωμα σπίλων αφήνει μια μικρή ουλή ενώ η τεχνική για τους «αθώους» σπίλους τους οποίους αφαιρούμε για αισθητικούς λόγους δεν αφήνει τις περισσότερες φορές ουλή.

Όσο αφορά τον χρόνο αφαίρεσης, αυτή μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο υπό την προϋπόθεση να υπάρχει πολύ καλή αντηλιακή προστασία ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν δυσχρωμίες.
 

Αφαίρεση σπίλων-μορφωμάτων δέρματος – Χαρακτηριστικά Επέμβασης

 

Διάρκεια Επέμβασης: Λιγότερο από 1 ώρα συνήθως

Αναισθησία: Τοπική Αναισθησία

Διάρκεια νοσηλείας: Δεν απαιτείται

Άμεση μετεγχειρητική εικόνα: Ελαφρό οίδημα,πιθανές εκχυμώσεις

Χρόνος επιστροφής: Στην εργασία:Άμεσα Στο γυμναστήριο: 48 ώρες

Διάρκεια αποτελεσμάτων: Μόνιμα

ΔΕΙΤΕ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε εδώ φωτογραφίες πριν και μετά

Αφαίρεση σπιλών

Σχετικές Υπηρεσίες

Βοτουλινική Τοξίνη

Βοτουλινική Τοξίνη

Ρυτίδες έκφρασης-Μείωση

Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ

Αντιμετώπιση ρυτίδων προσώπου

Θεραπείες laser

Θεραπείες laser

Χρήση Laser για αποτρίχωση, σύσφιξη δέρματος, δυσχρωμίες, ουλές ακμής

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Ενυδάτωση-Σύσφιξη δέρματος

©2015 Synergy | Powered by Stonewave